Choď na obsah Choď na menu

dusená ryža

25. 10. 2015

 

 

 

Suroviny na 4 porcie:
1 hrnček ryža
1 ks cibuľa
1 KL soľ
6 ks nové korenie celé
6 ks celé čierne korenie
5 ks klinček celý
30 g bravčová masť
2 hrnčeky vriaca voda

  1. Ryžu preberieme, prepláchneme pod tečúcou vodou a následne prelejeme vriacou vodou.
  2. Prdáme do nej prepláchnutú sparenú ryžu. Chvíľu opražíme
  3. Pripravíme si olúpanú cibuľu prekrojenú na polovice a do nich napicháme klinčeky. Pripravíme si aj čierne a nové korenie
  4. Opraženú ryžu zalejeme dvomi hrnčekmi vriacej vody..
  5. Osolíme a zamiešame. Pridáme cibule s klinčekami a korenie.
  6. Varíme na strednom stupni pod pokrievkou asi 10 minút. V hrnci by už nemala byť voda a ryža je mäkká.
  7. Podávame ako prílohu k mäsu alebo zelenine. Cibuľu nemusíme vyhadzovať, môžeme ňou dozdobiť jedlo, navyše je aj chutná
  8. Dobrú chuť.