dusená ryža
25. 10. 2015
Suroviny na 4 porcie:
1 hrnček ryža
1 ks cibuľa
1 KL soľ
6 ks nové korenie celé
6 ks celé čierne korenie
5 ks klinček celý
30 g bravčová masť
2 hrnčeky vriaca voda
- Ryžu preberieme, prepláchneme pod tečúcou vodou a následne prelejeme vriacou vodou.
- Prdáme do nej prepláchnutú sparenú ryžu. Chvíľu opražíme
- Pripravíme si olúpanú cibuľu prekrojenú na polovice a do nich napicháme klinčeky. Pripravíme si aj čierne a nové korenie
- Opraženú ryžu zalejeme dvomi hrnčekmi vriacej vody..
- Osolíme a zamiešame. Pridáme cibule s klinčekami a korenie.
- Varíme na strednom stupni pod pokrievkou asi 10 minút. V hrnci by už nemala byť voda a ryža je mäkká.
- Podávame ako prílohu k mäsu alebo zelenine. Cibuľu nemusíme vyhadzovať, môžeme ňou dozdobiť jedlo, navyše je aj chutná
- Dobrú chuť.